Over ons

Over ons

Wij zijn Steinag, wij verleggen grenzen in grondstoffen.

Wij werken aan bestaande en nieuwe secundaire en primaire grondstoffen die toekomstbestendig zijn, minder milieu impact hebben en oplossingen bieden.

Dat doen we o.a. door de beste grondstoffen voor de betonindustrie, weg- en waterbouw te  sourcen en te leveren. En door vulkanische toeslagmaterialen aan markten en industrieën te leveren waardoor uiteindelijk eindproducten minder milieu impact veroorzaken, planten beter groeien, sportvelden veilig en goed gebruikt kunnen worden.

Wij zoeken alternatieven en betere oplossingen. Of het nu gaat om grondstoffen, de toepassing of het proces. Uiteindelijk willen we toegevoegde waarde creëren voor onze klanten.

Vraagstukken anders benaderen, kansen te zien, uit te dagen en grenzen te verleggen.

Dankzij onze marktkennis en ervaring kennen we de bestaande weg, maar zoeken we vooral naar nieuwe wegen die bijdragen in verbetering.

Zullen we samen de grenzen verleggen?


Steinag werkt samen

Samen werken met anderen, elkaar uitdagen, inspireren en oplossingen of concepten creëren. 

Het geheel is meer dan de som der delen. Je moet natuurlijk wel de moed hebben om die samenwerking aan te gaan. Wij staan ervoor open om onze inbreng te bundelen met anderen met het vertrouwen dat het geheel meer is dan de som der delen.

Steinag werkt natuurlijk samen met haar moedermaatschappij, de AG für Steinindustrie, en verhandelt de vulkanische grondstoffen van deze producent op de Nederlandse en Belgische markt.

Steinag heeft een intensieve samenwerking met Stoter Bouwgrondstoffen in IJsselmuiden waarbij de logistieke kracht van Stoter in op- en overslag en as-transport met kipper trailers wordt gebundeld met de sterke grondstofpositie van Steinag

Vooruitlopend op politieke besluitvorming kijken we sterk naar hoe we kunnen participeren op het Klimaatakkoord van Parijs. Waar en hoe kunnen we als leverancier van primaire- en secundaire grondstoffen een bijdrage leveren aan een duurzame circulaire economie?